Egostrippen e-Card versturen

Verstuur gratis een
inspirerende eCard

Egostrippen, wat is het nu eigenlijk? Het is een verzameling van verrijkende inzichten, intenties en vaardigheden waarmee je je eigen potentie en dat van anderen ontdekt en de ruimte leert geven om te kunnen groeien.

 

Wie geloof jij dat je bent?

Het ego zien we binnen Egostrippen als onze sociale identiteiten. Dit zijn de rollen waarmee we deelnemen aan onze samenleving. Vanuit deze rollen, en vanuit de beelden die we hebben bij de wijze waarop deze rollen ingevuld horen te worden, kijken we naar onszelf en naar anderen. We raken daarbij regelmatig gehecht aan deze rollen en onze bijbehorende normen en waarden. Deze gehechtheid door ons ego noemen we 'Egotrippen'. Je hallucineert dat je een bepaalde rol bent. Typerende uitspraken hiervoor zijn bijvoorbeeld: "ik ben een slechte moeder", "ik ben zo'n stil type", of "ik ben een goede adviseur". Maar is dit wel wie je echt bent?

 

Trippen beperkt

Als je je ego’s laat trippen dan blaas je ze op. Je ego wordt als het ware omgeven door een grote luchtbubbel. Achter deze bubbel schuilt ons ego en daarachter schuilt weer een hele bron aan potentie die we nog niet hebben aangeboord omdat er zoveel in de weg zit. Vaak horen wij mensen zeggen “zo ben ik” en “dat kan ik niet, dat is niet voor mij weggelegd”. Dat zijn gedachten van een trippend ego. Want wist je dat je in alles een bepaalde mate van meesterschap kunt bereiken door tien jaar lang vier uur per dag te oefenen?

Onze droom is de bewegingsvrijheid in Nederland te vergroten door het aantal opgeblazen ego’s te verkleinen.

Strippen verruimt

Door je ego te strippen, merk je dat je veel gemakkelijker bij je potentie komt. Strippen betekent letterlijk ‘ontdoen van het overtollige’. Wat is dan het overtollige? Dat zijn bijvoorbeeld de hechtingen aan je gedachten, oordelen, vooroordelen, bezittingen, zelfbeelden en oude gedragspatronen. Je ego laat je hieraan hechten en je geloven dat het daadwerkelijk iets over jou of de ander zegt. Vanuit deze hechtingen zet je je soms af tegen anderen. Degene die je hier uiteindelijk het meeste mee hebt, ben je zelf. Jij benut hierdoor steeds minder van je persoonlijke unieke potentie. Egostrippen gebruikt daarom je ego’s en je trippende ego’s om je achter deze potentie te laten komen. Ze zijn niet goed of fout. Ze zijn er omdat ze je iets te vertellen hebben. Wat? Dat zoeken we graag samen met je uit. Je zult ervaren dat het contact met jezelf en anderen een stuk gemakkelijker gaat verlopen.

Hoe kijken anderen naar Egostrippen?

Wat verstaan anderen onder egostrippen?